Χάθηκε ένα τραγούδι

Πως γίνεται να χαθεί ένα τραγούδι; Πολύ εύκολα. Θα το εξηγήσω με όσο πιο απλά λόγια μπορώ.

Σε πιάνει ο Rainman και σου λέει:

Θα μαζέψω όλη την μπάντα για να το ηχογραφήσουμε σε studio, θα γίνει χαμός, ουουουου (πανηγυρισμός;) 

Και έτσι ανοίγει το κουτί της Πανδώρας. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να οργανώσετε ένα group που δεν είναι ενεργό; Μοιάζει σαν τίτλους τέλους σε βιογραφική ταινία Hollywood. You know:

  • Τον ξάδερφο τον έπιασαν να περνάει τα σύνορα με 2 κιλά κόκα και είναι μέχρι σήμερα φυλακή. (κιθαρίστας)
  • Ο αδίστακτος δολοφόνος, αποσύρθηκε στο πατρικό του, αφού σκότωσε την οικογένεια του και την έθαψε στην αυλή, και έζησε ήρεμα τα τελευταία του χρόνια καλλιεργώντας καλαμπόκι. (DJ)
  • Ο ήρωας την ταινίας πέθανε όπως ξέρετε ηρωικά αλλά πριν 2 χρόνια αποκαλύφθηκε ότι τελικά ζει και κάνει διακοπές στην Σικελία με τον 2pac και τον Kurt Cobain. (πιο παλιός κιθαρίστας)

Τέλος πάντων, αυτό που θέλω να πω είναι ότι δεν μαζευτήκαμε και έτσι το τραγούδι αναβλήθηκε για τον Ιούλιο.

Το πρόγραμμα συνεχίζει κανονικά. Τον νου σας την Τρίτη.


Μια μικρή ιστορία για το "Θα 'θελα μόνο"

Το τραγούδι που θα κυκλοφορήσει την Τρίτη έχει μεγάλη σημασία από πολλές απόψεις. Το "Θα 'θελα μόνο", το είχε γράψει ο Ακροβάτης όταν ήταν φοιτητής στην Κρήτη, το 2004. Εκείνη την εποχή είχε ηχογραφήσει 2 δίσκους, που τους κυκλοφόρησε χέρι με χέρι, οπότε δυστυχώς δεν μπορεί κάποιος να τους βρει τώρα. Το "Θα 'θελα μόνο" μου έβγαζε ένα μοναδικό συναίσθημα και όταν μου έλειπε το φιλαράκι μου το έβαζα να το ακούσω και μου θύμιζε τις "αθώες" εποχές. Με τον Ακροβάτη, είχαμε κάνει το πρώτο μας group το 1999 και μοιραζόμασταν την ίδια τρέλα για αυτήν τη μουσική. Όμως, όταν έφυγε από Αθήνα τελείωσε η συνεργασία μας και τράβηξε ο καθένας τον δρόμο του.

My alt text

Όταν πριν 2 χρόνια αποφάσισα να φτιάξω τον δίσκο μου, ήθελα πάρα πολύ να συμμετέχει ο Ακροβάτης. Όμως επειδή ζει πλέον στην Αμερική, αυτό ήταν σχεδόν αδύνατο. Ο δίσκος αυτός είναι το κλείσιμο μιας εποχής και δεν θα μπορούσε να λείπει εκείνος. Έτσι, έκατσα κι έγραψα τη μουσική που θα ταίριαζε στο ραπ που είχε κάνει τότε. Για καλή μου τύχη, είχε έρθει το καλοκαίρι του 2014 για λίγο καιρό στην Αθήνα. Τον βούτηξα και τον έκλεισα στο studio. Κάτσαμε παρέα, επιμεληθήκαμε τους στίχους και δουλέψαμε το κομμάτι. Σκοπός ήταν να το φέρουμε σε μια φάση που θα μας εκφράζει ακόμα, γιατί είχαν περάσει και 10 χρόνια. 

Οπότε, κάποιες ωραίες καλοκαιρινές νύχτες, μαζευτήκαμε ένα πολύ εκλεκτό παρεάκι, να ηχογραφήσουμε το τραγούδι. Και μου έφυγε ο καημός. 

My alt text


Το υπόγειο του Βροχοποιού

My alt text

Επιτέλους, ο Rainman κυκλοφόρησε το "Υπόγειο". Ποιος είναι ο Rainman; Όχι, δεν είναι η αυτιστική ιδιοφυΐα. Αν και θα βρείτε στον δίσκο του και αυτισμό και ιδιοφυΐα. Ο Rainman είναι ένας από τους τρεις Esc Key και μαζί ουσιαστικά έχουμε μια κοινή μουσική πορεία από το 2004. 

Τι είναι το "Υπόγειο"; Ως τώρα το αγαπημένο μου υπόγειο είναι του Ντοστογιέφσκι. Αλλά του Βροχοποιού το υπόγειο είναι κασέτα. Και βγαίνει σε 3 χρώματα. Πάρτα Ντοστογιέφσκι.

Τρία hip-hop, σκοτεινά τραγούδια, με πλούσιες συμμετοχές. Andreikelos, DJ ALX, Esterina, Lexx, Marina of stixoima, Kanon. 

Ακούστε το ελεύθερα στο Bandcamp και αν θέλετε κασέτα, βιαστείτε γιατί είναι μόνο 100.


Ρε μαλάκα θες να κάνεις το εξώφυλλο του δίσκου μου;

Τον περασμένο Ιούλιο, ήμουν βαθιά προβληματισμένος με το εξώφυλλο και το artwork του δίσκου. Ήθελα κάτι πολύ συγκεκριμένο ως αποτέλεσμα και η ημερομηνία κυκλοφορίας απείχε μόνο έναν μήνα* και κάτι ψιλά. Εκεί λοιπόν που καθόμουν ένα βράδυ, παίρνω την μεγάλη απόφαση. Θα πάρω καφέ! Στον δρόμο μου πετυχαίνω τον Στέφανο

Τον κοιτώ με ένα βλέμμα που είμαι σίγουρος ότι τον στοιχειώνει ακόμα. Τον κοίταζα σαν βρέφος που είχε χάσει την μάνα του. Σαν τη γάτα μου, όταν την έχω ξεχάσει έξω από το σπίτι 2 μέρες και τρώει έντομα αντί για τα λαχταριστά της μπισκότα. Σαν... anyway, you get the point. Με κοιτάει και εκείνος. Με ένα σάστισμα, μια απορία, με ένα εξερευνητικό βλέμμα. Και τότε κάνω την μεγάλη κίνηση και του λέω:

- Ρε μαλάκα θες να κάνεις το εξώφυλλο του δίσκου μου;

Μου απαντάει με ήρεμη και αδιάφορη φωνή, σαν να τον ρώτησα αν θέλει ζαμπόν στο τόστ του.

- Ναι αμέ, ψήνομαι.

Έχω καταλάβει ότι πρόκειται για μοναδική ευκαιρία και αποφασίζω με θρασύτητα να του κάνω την επόμενη ερώτηση.

- Ρε μαλάκα, έχω 10 κομμάτια στο δίσκο. Ψήνεσαι να κάνεις ένα εικαστικό για το κάθε κομμάτι;

Επεξεργάζεται την πληροφορία για 0.3 δέκατα του δευτερολέπτου και απαντάει.

- Ναι αμέ, να το δούμε.

Και έτσι έγινε...

Στο καράβι για την Τήνο** όπου είχα κάνει τάμα*** για να ολοκληρωθεί το art στην ώρα του, ξεκίνησα να ζωγραφίζω το concept art για τα διάφορα σχέδια. Βγήκε τόσο καλό που αναρωτιόμουν για ποιο λόγο ήθελα βοήθεια.

My alt text

Παράλληλα, ο Στέφανος έκανε κάτι χαζές μουτζούρες που δυστυχώς δεν μπορούσαν να σταθούν δίπλα στα δικά μου προσχέδια.

My alt text

Μετά από πολλά skype chat και meeting σε παρακμιακά cafe όπως το παρακάτω...

My alt text

...τελικά, ο Στέφανος κατάφερε και έφερε σε πέρας αυτό το εξώφυλλο το οποίο προσωπικά έχω ερωτευθεί. Όσο για το art του "Αν είσαι", ήταν έτοιμο 1 ώρα πριν το release!

Άκου το πρώτο τραγούδι παρέα με το art Στέφανου στο youtube

* Θέλω να πω ένα τεράστιο ευχαριστώ στην Κατερίνα που προσφέρθηκε αμέσως να αναλάβει όλο το εικαστικό κομμάτι του project. Αλλά έκανα κακό χειρισμό του χρόνου (διακοπάρες δηλαδή) και δεν μπορούσα να προχωρήσω με την εκδοχή που είχαμε σχεδιάσει. Ειλικρινά δεν θα ξεχάσω την προθυμία και την αμεσότητα σου.

** This is true

*** Of course not